Veszprémi Off-road Club

Zoo-Trophy Veszprém

Nyilvánossá téve ekkor: 05/31/2007 02:56 PM
A Veszprémi Off-road Club idei második Terepjárós és Quados tájékozódási túraversenyét rendezte május 12-én a Veszprém melletti Gulyadombon és a környékén.
 
A futam ezúttal a ZOO Trophy nevet viselte, hiszen ez egy jótékonysági rendezvény volt, mivel az esemény bevételét a szervezők az állatkertnek ajánlották fel. A terepjárók versengése mellett a quadfutam is komoly keretek közt zajlott, hiszen ez a Nyílt Quadtrophy Magyar Bajnokság második futama is volt egyben amelyen  a KENDA-Motoinvest kupáért harcoltak a „négykerékre szerelt motorkerékpárok”

Aki kilátogatott a rendezvény helyszínére rögtön a futam kezdetén, egy látványos farönkökből épített akadálypálya leküzdésének lehetett szemtanúja, amin minden egyes nevezett gépnek át kellett hajtania. Ez több-kevesebb sikerrel, amolyan bemelegítésként a résztvevőknek sikerült is.

A továbbiakban a mezőny bevette magát a Bakony azon részeibe, ahol az erdészet az útvonal használatát engedélyezte és tájolóval, méterszámlálóval és útvonalkönyvvel felszerelkezve próbálták végigküzdeni a 70 kilométeres távot a célig.

A túra nyomvonalán időnként az útvonalba beiktatott ügyességi akadálypályák jelentettek újabb komoly megmérettetési lehetőséget a sofőröknek és járműveiknek, hogy bizonyítsák felkészültségüket. A navigáció mellett komoly feladat volt az egységek számára a Kontroll Pontok felkutatása, amelyek kihagyása komoly büntetőpontokat vont maga után.

A területen az előző napokban hullott bőséges csapadék izgalmas terepet alakított ki az útvonalon, aminek leküzdése egy vérbeli off-roados számára minden egyes kilométeren igazi kihívásként szolgált. A csodálatosan zöldellő és illatozva virágzó táj, a kellemesen hűs erdők mindenki számára igazi kikapcsolódássá varázsolták a túraversenyt, melyet a nap végén a célban élménybeszámolók és eszmecserék követtek az eredményhirdetésig.

A két terepjárós kategóriában a papírforma érvényesült  a hétvégén, mivel a kisebb géposztályban, ami a Suzuki Kupáért zajlott a Tátrai Sándor- Fertig József  (Veszprém) duó végzett az élen. Utánuk a szintén jól versenyző Dunai Zoltán -Bolla János (Ajka) páros, majd az újoncnak számító Magvasi Attila – Várhegyi Zsolt (Kéttornyúlak) végzett.

A terepjárós nagy kategóriában a profik csatájának lehettek szemtanúi a nézők, hiszen a dobogó fokaiért a Mercedesek csatáját láthatta a kilátogató közönség a volán mögött régi ismerős arcokkal.

A győzelmet végül ádáz küzdelemben a Zsom Lajos - Cserenok Attila (Csömör) páros szerezte meg, míg a dobogó további fokait a Kocsi Attila – Kocsi Zoltán (Győr) és a Helli Roland – Kovács Krisztián (Veszprém) duó birtokolta.

A Quadosoknál a KENDA-Motoinvest Kupában két kategóriában nevezhettek a versenyzők, ami a két kerék hajtású és a négy kerék hajtásúakat választotta külön.

Az „összkerekeseknél” Egervári Péter ( Vértesszőlős ), Matkaicsek Zoltán ( Agárd) és a médiaguruként is debütált Klausmann Viktor ( Domonyvölgy ) sorrend alakult ki.

A kétkerekes mezőnyben a veszprémiek komoly sikereket könyvelhettek el, ezzel is jelezve a környéken sportoló motorosok komoly felkészültségét.

A sorrend a dobogón : Kovács Árpád, Fekete László, Debreczenyi Balázs ( mind Veszprém).

A versenyre mindvégig az igaz baráti megmérettetés hangulata volt jellemző, ahol a quadosok akár kézi erővel is egymást segítették át a nehéz szakaszokon és a terepjárósok pedig gondolkodás nélkül akasztották az elakadt jármű vontatókötelét a saját gépükre.

A folytatásra minden bizonnyal ismét komoly érdeklődés mellett június 8-án kerül sor a Várpalotai Off-road Fesztiválon.

2007. 05. 11.