Veszprémi Off-road Club

A Veszprémi Off-Road Club (VORC)

Veszprémi terepjáró autó tulajdonosok 1997-ben életre hívták a Veszprémi Off-Road Clubot.

Így idén már a 14. születésnapját ünnepelheti ami szinte egyedülálló a magyar klubok között. 2010 évben 23 aktív klubtaggal büszkélkedhet.

A klub elsődleges feladata a hazai és nemzetközi versenyek rendezése, rendezvényeken való részvétel, valamint ezen rendezvényeken a sportszakmai közreműködés (Hungarian Baja, Truck Trial) Ezek mellett a klub részt vesz veszprémi és nemzetközi érdekeltségű cégek, vállalatok csapatépítő tréningjeinek szervezésében, lebonyolításában azáltal, hogy terepjáróink és kiváló sofőrjeink segítségével nézhetik meg Veszprém és a Bakony különlegességeit (meeting túra).

Sikeresen együttműködünk a Veszprémi Erdőgazdasággal (VERGA) valamint a Magyar Honvédség Gyakorlólőtér Parancsnokságával is. Jövőbeni terveink között szerepel több szakágban való versenyzés hazai és nemzetközi szinten egyaránt (quad, eurotriál, GPS verseny), valamint az utánpótlás nevelése, terepvezetés oktatása. Ezen tevékenységekhez Veszprém és magyarország természeti adottságai kiváló lehetőséget biztosítanak.

Természetbarátok és Természetjáró Barátok!
Mint azt minden ember aki él és mozog tapasztalhatja a mai világban a helyváltoztatás eszközeként is a gépek szolgálnak legfőbb eszközként.A járművek néhol munkaeszközként, néhol sportszerként jutnak szerephez, mivel a két tevékenység a fejlődés mozgatórugója és a létezése a kezdetektől fogva összekapcsolódik.

Egyesületünk fő célja a terepjárósport bemutatása és a közvélemény megismertetése eme tevékenységek lehetőségeivel és gátjaival.A Veszprémi Off-road Club több mint 10. éve munkálkodik azon, hogy a Dunántúl terepjárósait összefogja, számukra szervezett és engedélyezett keretek közt rendezvényeket bonyolítson le és tagjait delegálja az ország más területein és a külföldön zajló sporteseményekre. Fő célunk a természetvédelem fontosságának hangsúlyozása mellett, az illegális fakitermelés, szemétlerakás és engedély nélküli motorsport felderítése és jelentése az illetékes hatóság felé.

Tevékenységünkkel a szervezett keretek között zajló terepi járműsportok művelésére ösztönözzük az erre hajlandó járműtulajdonosokat, ezzel mintegy elszippantva energiájukat a szervezetlen módon történő hobby és sporttevékenységtől.

VORC 2011

Méterszámláló