Veszprémi Off-road Club

VIII. Veszprém Trophy

Nyilvánossá téve ekkor: 11/07/2005 08:14 PM
Az október közeledtével a trophyzás rajongói leporolják autóikat, átnézik a gépeket és nekivágnak az évről-évre egyre izgalmasabb kihívások futamának - a Veszprém Trophynak.
Az október közeledtével a trophyzás rajongói leporolják autóikat, átnézik a gépeket és nekivágnak az évről-évre egyre izgalmasabb kihívások futamának - a Veszprém Trophynak.
 
Nyolc évvel ezelőtt a helyi klub tagjai úgy határoztak, hogy meghívnak minden off road rajongót egy kellemes hétvégére, ahol mindenki kipróbálhatja saját és autójának képességeit. A buli olyan jól sikerűlt, hogy a következő évben már természetes volt, hogy ősszel megismétlik. Nagyvázsony, Herend és Márkó is volt már a rendezvény központja, de akadt olyan esztendő is, amikor az állatkert mögötti rét lett a start helyszíne.  Az elmúlt néhány év tapasztalata azt mutatta, hogy a legideálisabb terület a lőtér - itt lehet róni a kilométereket és számos speciál szakasz is kijelölhető. 
 
Péter Paliék idén sem hagytak semmit az utolsó percekre, már a nyáron elkezdtek gondolkodni azon, hogy milyen újdonsággal rukkoljanak elő.  A tavalyihoz hasonlóan három napos volt a trophy, mely hagyományosan a péntek éjszakai futammal kezdődött. 42 kilométer és 18 kontrolpont várt a több mint száz indulóra.
 
Szombaton tovább sokasodott a mezőny, így a quadokkal együtt összesen négy kategóriában 143 nevezést regisztráltak a versenyirodán.  A szombat ismét a hagyományok jegyében telt, itiner segítségével a kontrolpontokon kellett áthaladni, közben a speciál szakaszokat teljesíteni. A közel 90 kilométer alaposan kimerítette a mezőnyt, néhányan műszaki hiba miatt kényszerültek feladni a küzdelmet.
 
Vasárnap még a reggeli köd sem szállt fel, máris a starthoz gyülekezett valamennyi még versenyben lévő sofőr és navigátor. Összesen négy speciál szakaszt kellett mindenkinek teljesítenie, a mezőny fele keleti, másik része nyugati irányba indult így sikerült elkerülni az idegtépő várakozást, bár az első szakaszokon időnként sorba kellett állni. Este - amíg az eredményekre várakoztunk,
 
Péter Pali megmutatta, hogy valószínűleg pályát tévesztett, mert a műsorvezetés is rendkívül testhez álló feladatnak bizonyult a számára. Ebbéli tehetségét azért bontakoztatta ki, mert a jelenlévők között ajándékokat sorsoltak.
 
Végül azt is megtudhattuk tőle, hogy milyen eredményeket értek el a hard, soft és extrém kategória indulói, valamint a quadosok.  
 
 Salamon Hédi