Veszprémi Off-road Club

Krautheim Miklós

Nyilvánossá téve ekkor: 10/30/2007 06:17 PM
Szeretnénk veletek megosztani a teljesítmény túrával kapcsolatos tapasztalatainkat, azon felül, hogy a futamon nagyon jól éreztük magunkat. 

A szervezők szakítottak az off-roados rendezvények hagyományaival mármint a futam kiértékelését tekintve, és ez a változtatás egy örömteli autózást eredményezett. A résztvevők nem egymás ellen küzdöttek hanem a feladatokat kellett megoldani a lemagasabb pontszám elérése érdekében. Ez a megoldás egy közvetlen hangulatú baráti összejövetelt eredményezett egymást segítve a terep akadályok és a feladatol leküzdésében.
Kellemesen csalódtunk az útvonal tekintetében, mivel a szervezők előre jelezték, hogy az ismert okok miatt a nagy veszprémi futamot nem tudják megrendezni ezért feltételeztük, hogy az útvonal a Veszprém környéki lőtéren történő kőrözésből fog állni, de szerencsére nem ez történt a kis lőtértől kiindulva Inotáig autózhattunk és vissza, változatos terepviszonyok között. Voltak szabad, hosszú nyújtott szakaszok ahol ugyancsak meg lehetett ereszteni a gépet, voltak technikás, köves vízmosások, sűrű alj növényzetű ritkás erdők és kilenc tkp. A legtöbb tkp modjuk úgy, hogy speciál úgy volt kijelölve, hogy az induló választhatott a könnyű, közepesen nehéz és nehéz fokozat között különböző pontszámokért. Ez a megoldás is a szórakoztató autózást tette lehetővé.
A szervezők folyamatosan értékelték ki a célba érkezőket és adták át az emlék plaketteket, így minimális várakozás után mindenki megtudhatta, hogy milyen eredményt ért el.
Reméljük, hogy ez a megoldás más verseny szervezők által is követésre talál és így lehetőség lesz olyan rendezvényeken való részvételre amelyen az indulók jól érezhetik magukat.
Gratulálunk a szervezőknek a kiváló rendezvényért. 

2007. 10. 24.   Krautheim Miklós- Csillag Szilvia